Menu Sluiten
Een passe-partout met Franse lijnen

Passe-partout
Een passe-partout zorgt voor afstand tussen het in te lijsten werk en het glas. Het heeft daarmee een beschermende functie. Daarnaast krijgt de inlijsting een rijkere uitstraling en kan het kunstwerk een mooi accent geven. Passe-partout kartonsoorten zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Wij gebruiken uitsluitend zuurvrij, pH-neutraal en gebufferd passe-partout karton van Moorman Karton.

Moorman is een grote en zeer ervaren leverancier van passe-partout- en museumkarton met een continu groeiende kring van afnemers in zowel West Europa, als in Oost Europa, het Midden Oosten, het Verre Oosten, Afrika, Zuid Amerika en de Verenigde Staten.

Het assortiment omvat passe-partout- en museumkarton in een groot aantal kleuren, maten, uitvoeringen en kwaliteiten. Bovendien biedt Moorman een uitgebreide keus in aanvullende producten als achtertik-karton, zelfklevend karton en grijskarton.

Al het Moorman passe-partout- en museumkarton is van uitstekende kwaliteit. Deze kwaliteit is onderwerp van veelvuldig onderzoek, dat zowel door Moorman zelf als door onafhankelijke onderzoeksinstituten wordt uitgevoerd.

Moorman heeft een zeer uitgebreide collectie passe-partout karton die bestaat uit wel 600 kleuren in meer dan 1800 specificaties met papieren, suède of linnen voorzijde.
Met standaard, white core, witte zuurvrije cellulose, gekleurde of zwarte kern.

Eisen passe-partout karton
Een passe-partout karton heeft verschillende functies. passe-partout karton moet dan ook aan verschillende eisen voldoen. Moorman brengt passe-partout karton op de markt dat aan alle eisen – zelfs de hoogste – voldoet.

Esthetische functie
Esthetiek is bij het passe-partout van grootste belang. Het passe-partout moet een fraai intermediair zijn tussen lijst en kunstwerk en – met hulp van kleur en structuur – kan Moorman passe-partout karton die functie vervullen. Bovendien draagt het passe-partout ertoe bij dat het werk nog meer tot z’n recht komt. Het is frappant om te zien hoe een goed passe-partout eruit haalt wat erin zit. Of het nu een werk van een groot kunstenaar betreft of een aquarel van een amateur, een leuke plaat of een vriendelijke foto, kunst met een grote of kunst met een kleine k.

Technische functie
Naast esthetiek speelt de technische functie van het passe-partout een rol. Deze technische functie betekent dat het passe-partout de prent of het kunstwerk afhoudt van het glas. De eis die daaruit voor het karton voortvloeit is dat het een zekere dikte heeft.

Beschermende functie
Daarnaast bestaat ook de beschermende functie. De kwaliteit van Moorman passe-partout karton draagt ertoe bij dat het kunstwerk in een goede conditie blijft.

Bron: Moorman.nl