Menu Sluiten

.

“Wat kost iets inlijsten, zo ongeveer?”

Dit is een veel gestelde vraag van klanten die even in de winkel komen kijken omdat ze thuis nog iets hebben liggen wat ze misschien willen inlijsten.

“Iets laten inlijsten” wordt vaak geassocieerd met “duur”. En dat is natuurlijk een relatief begrip. Wat voor de één misschien “duur” is, is voor de ander een waardevolle investering in hun kunstwerk. Een goede inlijsting bestaat uit hoge kwaliteit materialen en staat niet in verhouding tot een lijstje van namaak hout en plastic glas van de Action of de Ikea.

Naast dat een inlijsting een esthetische waarde toevoegt aan het werk, heeft het ook een conserverende factor; het beschermen van het werk tegen invloeden van buitenaf zoals stof en uv-straling. Een inlijsting maakt het werk zelf niet alleen mooier, het heeft dus ook een beschermende functie zodat het over de jaren ook mooi blijft. Daarom werken wij uitsluitend met pH-neutrale materialen en bij voorkeur met minimaal 70% uv-werend glas (Art-Glass).

De prijs van een complete inlijsting is dus van een groot aantal factoren afhankelijk.

De prijs van een hout of aluminium lijst hangt af van de maat, het soort profiel, de afwerking, en de leverancier. Onze lijstenmakerij heeft 3 leveranciers die voor een deel zelf lijsten fabriceren en een deel uit landen zoals bijvoorbeeld Italië importeren.

Dus achter een lijst zit nog een hele industrie, van houtkap tot afwerking en transport. Daar komt bij dat bijna al het afwerken van een staaflijst, zoals het kleuren of het aanbrengen van een folie, met de hand gedaan wordt.

In onze winkel is er keus uit ongeveer 1000 profielen, zodat er bijna altijd een lijst te vinden is die bij het kunstwerk en bij uw interieur past.

Dan zijn er de materiaalkosten zoals een passe-partout, het glas, opplak karton of karton ter versteviging, het ophang materiaal, plakband, spijkers of nietjes etc. Daarbij komt de arbeid ofwel de tijd die de lijstenmaker nodig heeft om alles te assembleren. In onze lijstenmakerij wordt alles op onze locatie gemaakt. Alleen de lijsten worden verstek gezaagd besteld bij de lijsten fabriek.

Ook ligt het eraan wát er ingelijst moet worden. Een zeefdruk? Aquarel? Familie foto? Borduurwerk? Schilderij op doek? etc.

Verschillende werken vereisen verschillende technieken. Ook dit bepaalt de prijs.

Daarom kunt u het beste uw in te lijsten werk naar de lijstenmaker brengen zodat we samen kunnen kijken welke inlijsting er het beste bij past. Als alle nodige onderdelen dan compleet zijn kan er een prijs bepaald worden. Ook bij een kleiner budget komen we er meestal wel uit.

Om deze redenen is het niet altijd mogelijk telefonisch of via email een prijsopgave te geven voor een inlijsting. U kunt vrijblijvend bij ons in de winkel, bij voorkeur met uw meegebrachte kunstwerk, de mogelijkheden bespreken.